Welkom bij het

Leerdams Kunstenaarscollectief

 

Stichting Leerdams Kunstenaars Collectief is een groep mensen die actief aan de weg timmert op het gebied van kunst in Leerdam.

Het bestuur van de stichting bestaat uit Sylvia Bosch, Jan Kuiper en Ton Swiderski.

Onze gezamenlijke passie voor kunst bracht ons samen.

 

In Leerdam is veel talent.  Glaskunst wordt in Leerdam flink gepromoot, maar andere kunstvormen niet of nauwelijks.  Expositie plaatsen voor kunst waren er tot voor kort bijna niet.  Daar willen wij als stichting verandering in brengen en dat lukt ons aardig al zeggen we het zelf.

 

Onze stichting wil aan kunstzinnige mensen uit Leerdam en omstreken  een podium bieden om hun werk minimaal eenmaal per jaar te tonen tijdens de Leerdamse Kunstvierdaagse.

De Kunstvierdaagse biedt het publiek 4 dagen lang een gevarieerde tentoonstelling van beeldende kunst, aangevuld met andere kunstvormen zoals dans, poëzie, muziek, theater enz.

In 2017 organiseerden wij voor de 7e keer de Leerdamse Kunstvierdaagse.


Dit jaar organiseren wij geen Leerdamse Kunstvierdaagse.

Meer daarover in het laatse nummer van Passe-Partout kunstmagazine.

 

Verder bemiddelen wij m.b.t. expositie plaatsen in Leerdam voor de kunstenaars van ons collectief,  jaarlijks een Open Atelierdag en geven wij een gratis digitaal magazine uit , onder de naam Passe-Partout kunstmagazine. Een magazine over onze eigen activiteiten en over kunstige zaken in de regio. Onze evenementen zijn laagdrempelig en gratis toegankelijk voor iedereen. Vooral dat laatste vinden wij in deze tijd erg belangrijk.  De organisatie bestaat geheel uit vrijwilligers.


De muzikanten die optreden tijdens de Kunstvierdaagse doen dit belangeloos, en daar zijn we heel trots op.

 

Wij willen hiermee kunst dichter bij de mensen brengen, en creatieve mensen dichter bij elkaar.

Want je leert van het kijken naar de kunst van anderen. 


Sylvia Bosch & Ton Swiderski

Sylvia Bosch

Ton Swiderski

© Antony Swiderski 2018

Pagina  bijgewerkt op:  09 Aug. 2018